• Drona a aruncat în mare o vestă de salvare care a reușit să țină la suprafață un adolescent care era pe cale să se scufunde.
  • Peste 30 de piloți și dronele lor lucrează cu salvamarii de pe 22 de plaje din Spania.
  • Compania General Drones, cu sediul în Valencia, a început să sprijine personalul salvamarilor spanioli în 2017.

Un serviciu de salvamari cu drone, implementat pe plajele spaniole, a salvat viața unui adolescent de 14 ani. Băiatul se lupta cu un val puternic de pe o plajă din Valencia, au declarat operatorii săi.

Drona a aruncat în mare o vestă de salvare care a reușit să îl țină pe adolescent la suprafață chiar în momentul în care acesta a început să se scufunde sub valuri, până la sosirea unei echipe de salvamari fizice câteva momente mai târziu.

„Când am ajuns, ceea ce am văzut a fost un copil care era într-o stare foarte proastă, aproape fără energie pentru a continua să plutească, așa că am trimis vesta de salvare”, a declarat pentru Reuters Miguel Angel Pedrero, pilot de dronă pentru General Drones, firma care furnizează tehnologia. „Din cauza valurilor puternice, a fost o manevră complicată, dar în cele din urmă am reușit să-i dăm vesta și a putut să plutească până când salvamarii au ajuns la el cu jet ski-ul.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Peste 30 de piloți și dronele lor lucrează deja cu salvamarii

General Drones, cu sediul în Valencia, a început să sprijine personalul salvamarilor spanioli în 2017, în orașul Sagunto, la nord de Valencia. În prezent, are peste 30 de piloți și dronele lor care lucrează cu salvamarii de pe 22 de plaje din Spania, oferind sprijin de reacție rapidă în momentele critice ale unui potențial înec înainte ca salvamarii să poată ajunge fizic la fața locului.

„Aceste secunde în plus sunt vitale în unele cazuri și permit, de asemenea, echipelor de salvare să se apropie de persoană cu mai mult calm și mai multă prudență„”, a adăugat Pedrero.

După ce a fost salvat, tânărul de 14 ani, care nu a fost identificat, a fost trimis la un spital local, după ce personalul ambulanței i-a furnizat oxigen. El a fost trimis acasă 24 de ore mai târziu.

În total, 140 de persoane au murit din cauza înecului accidental în Spania în primele șase luni din 2022, cu 55% mai multe decât în aceeași perioadă din 2021, potrivit Federației regale spaniole de salvare și salvare.