• Citizen Lab din cadrul Universității Toronto acuză 25 de țări de spionaj
  • Cu ajutorul companiei, Guvernele ar urmări apelurile, mesajele și locația

Dacă erai îngrijorat că telefonul îți este ascultat, Universitatea din Toronto îți dă o veste bună. Circles, o firmă de supraveghere privată, e acuzată că spionează telefoanele cetățenilor din 25 de țări ale lumii. România nu este pe listă.

Compania Circles este legată de grupul NSO. Există suspiciuni cum că ar oferi un software de spionaj pentru Guverne. Trimite un semnal de la distanță pe telefon, profitând de vulnerabilitatea rețelei 3G. Odată trimis, compania poate afla locația telefonului și poate să-ți asculte convorbirile. Iar software-ul nu lasă niciun semn pe telefon. Purtătorul de cuvânt NSO reacționează:

„Nu am văzut raportul, dar ne imaginăm că este din nou bazat pe presupuneri lipsite de acuratețe și fără o bază reală”, a spus purtătorul de cuvânt pentru Forbes.

Compania a mai fost dată în judecată de Facebook, care acuza că tehnologia este folosită pentru a spiona mii de utilizatori WhatsApp.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA


Țările acuzate de spionaj: Australia, Belgia, Botswana, Chile, Danemarca, Ecuador, El Salvador, Estonia, Guinea Ecuatorială, Guatemala, Honduras, Indonesia, Israel, Kenya, Malaezia, Mexico, Maroc, Nigeria, Peru, Serbia, Thailanda, Emiratele Arabe, Vietnam, Zambia, Zimbabwe