• Un grup de atacatori informatici din România minează ilegal criptomonede.
  • Hackerii infectează de la distanță calculatoare și servere în acest scop.
  • Acest program afectează modul în care funcționează calculatorul sau serverul.

O grupare de hackeri din România folosește o metodă inedită pentru a face bani virtuali: preia controlul asupra altor calculatoare pe care le folosește pentru minarea de criptomonede.

Procesul de minare este felul prin care mulți adepți ale acestora își cresc valoarea deținută. Însă este nevoie de putere mare de procesoare. Mai multe calculatoare sau servere.

O grupare de hackeri din România a creat un program cu care minează criptomonede de la distanță. Infectează calculatoare și servere din întreaga lume și le instalează programul.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Metoda este folosită pentru dispozitive care funcționează cu sistemul de operare Linux. Metoda ilegală a hackerilor a fost depistată de Bitdefender.

Expertul în securitate cibernetică, Silviu Stahie, a explicat care sunt semnele infectării și ce este de făcut.

Pentru că ținta atacurilor par să fie serverele e un pic mai dificil să-ți dai seama pentru că nu e un singur calculator pe care îl folosești în mod uzual. Dispozitivile infectate, în primul rând vor consuma mult mai mult curent”, a spus Silviu Stahie, expert securitate cibernetică la Bitdefender.

Există variante pentru a nu deveni victimă în cazul în care ești unul dintre utilizatorii care folosesc Linux. (SINCRON 2)

Soluțiile de securitate genereaza genul acesta de atacuri și le opresc, daca ele există pe dipozitivele respective, De asemenea ar trebui sa nu ținem deschise sistemele deschise la internet prin protocoale sau porturi care nu sunt folosite in mod uzual”, a adăugat expertul în securitate cibernetică.