• ONU și Google au lansat prima hartă care prezintă amprentele și înălțimile clădirilor de înaltă rezoluție din Africa și din sudul lumii.
  • Aceste părți ale lumii au fost adesea cartografiate doar cu imagini de calitate scăzută.
  • „A nu ști unde sunt clădirile este o mare problemă din multe motive practice”, a declarat John Quinn, cercetător Google.

O nouă hartă realizată cu ajutorul A.I. a fost lansată pentru a ajuta la punerea în lumină a vieții în părțile lumii care nu sunt cartografiate suficient, scrie Sky News.

Săptămâna aceasta, ONU și Google au lansat prima hartă care prezintă amprentele și înălțimile clădirilor de înaltă rezoluție din Africa și din sudul lumii, acoperind fiecare an din 2016 până în 2023.

Aceste părți ale lumii au fost adesea cartografiate doar cu imagini de calitate scăzută, ceea ce a făcut dificilă observarea modului în care așezările s-au schimbat de-a lungul timpului sau a modului în care locuiau oamenii.

Recomandări

HIROSHIMA, PE ECRANE
CE LE CERE CIOLACU
FĂRĂ TELEFON LA ȘCOALĂ
PAPA E EPUIZAT
TRUMP VREA VICTORIA
INUNDAȚII ÎN JAPONIA

Cu toate acestea, echipa a utilizat Inteligența Artificială pentru a extrage amprentele și înălțimile clădirilor din imagini din satelit cu rezoluție scăzută care erau deja luate la fiecare cinci zile.

„A nu ști unde sunt clădirile este o mare problemă din multe motive practice”, a declarat John Quinn, cercetător Google. „Dacă creați servicii sau campanii de vaccinare sau salvați oameni după o urgență, aceasta este o problemă”.

„Vrem ca oamenii din sudul global care iau decizii politice să aibă la dispoziție aceleași instrumente ca cei din nordul global”, a declarat Abdoulaye Diack, care a fost manager de program în cadrul proiectului.

Modelul A.I. a fost antrenat să identifice cum arată diferite tipuri de clădiri și, deoarece analizează imagini din satelit care sunt luate în mod regulat, poate identifica modul în care se schimbă chiar și așezările temporare, precum taberele de refugiați.

Citește și