O nouă metodă de înşelătorie pe WhatsApp. Ce trebuie să faci ca să nu cazi în capcana hackerilor

  • Utilizatorii care și-au pierdut accesul la cont pot contacta support@whatsapp.com
  • Fii atent la mesajele care solicită bani, chiar dacă provin din contactele tale
  • WhatsApp recomandă ca toți utilizatorii să configureze verificarea în doi pași

Ai mesaje compromițătoare pe WhatsApp? Ai mare grijă, pentru că hackerii au pus ochii pe conversațiile tale.

Mai mulți utilizatori au semnalat că le-au fost sparte conturile, după ce hackerii au reușit să-i păcălească.

Ei reușesc să trimită un SMS pe numărul tău de telefon. Acesta conține un cod de verificare. Partea interesantă este că SMS-ul vine din partea WhatsApp-ului. Autenticitatea lui constă în faptul că acest tip de mesaj este trimis doar atunci când vrei să te loghezi cu aplicația de pe un dispozitiv pe altul. Doar că de această dată nu este inițiat de tine, ci de hackerii care au intrat în posesia numărului tău.

Secunde mai târziu vei primi un mesaj, în aplicația WhatsApp, de la unul din contactele tale care va cere acel cod sub diferite pretexte. Acel prieten care-ți cere codul are deja contul spart, iar acel mesaj nu este din partea lui, ci din partea hackerilor. Dacă le-ai dat codul practic le-ai dat contul.

WhatsApp recomandă verificarea în doi pași, lucru care pune multe piedici hackerilor.

Îți mai spun că și Poliția Română lucrează pe partea de conștientizare, cazul prezentat de ei este tot prin SMS-uri care sunt primite de la firme de curierat. Ele te-ndeamnă să urmărești traseul coletului tău printr-un link. Aici situația e mai simplă. Dacă n-ai jucat la Loto, n-ai ce să câștigi. Dacă nu ai comandat nimic n-ai ce să primești. Nu accesa link-ul.