• Shazam recunoaște piesele pe care le auzi în jurul tău
  • Apple vrea ca Shazam să recunoască piesele în timp ce sunt cântate de iPhone
  • Opțiunea este deocamdată în teste și disponibilă doar dezvoltatorilor

După ce a cumpărat Shazam în 2018, Apple îl integrează în iOS, dar nu oricum. Până acum, Shazam putea recunoaște piesele pe care le ascultai în jurul tău. Dar dacă voiai să afli ce piesă a folosit cineva într-un clip pe YouTube sau TikTok era foarte complicat. Trebuia să redai clipul de pe un alt device și să folosești iPhone-ul cu Shazam.

Dar o nouă opțiune îți va permite să afli piesa în timp ce i-ai dat play, chiar dacă asculți la căști.

Interesant e că telefoanele Android te lasă să folosești Shazam în timp ce asculți la căști, încă din 2019. De ce a durat atât să ajungă pe și pe iOS, nimeni nu știe. Mai bine mai târziu, decât niciodată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Oricum, deocamdată opțiunea este în teste și o poți folosi doar dacă ai cont de dezvoltator. Însă cum lansarea noilor iPhone a fost amânată pentru octombrie, e foarte posibil să fie disponibilă atunci.

Jeff Benjamin, de la 9to5Mac îți arată cum să folosești noua opțiune: „O să dau drumul unei piese, una din cele ascultate recent și privește ce se întâmplă când activez butonul de Shazam pentru recunoașterea muzicii. Va începe să asculte automat și, da, va identifica piesa care cântă pe telefonul meu“.