• Se pare că ochelarii virtuali reduc durerea și anxietatea în cabinetele medicilor, fără nici un pic de durere.
  • Și în România folosim această aparatură, însă, în scop psihoterapeutic.

Frica de ace și spitale îi poate ține pe pacienți departe de procedurile medicale. Pentru ei, medicii din SUA au găsită o soluție, ochelarii virtuali. Se pare că aceștia reduc durerea și anxietatea în cabinetele medicilor. Asta arată un nou studiu publicat în revista academică JAMA Network Open. Cu doar un click, vei fi teleportat într-un nou univers.

Și în România folosim această aparatură, doar că în scop psihoterapeutic. Inovația a fost adusă direct din SUA de către Daniel David, rectorul UBB. El a creat primul laborator de realitate virtuală din țară, unde pacienții pot călători în lumea viselor, în timp ce își tratează diversele probleme de natură psihică.

Daniel David, rector Universitatea Babeș-Bolyai, a declarat următoarele: „tu, în cabinet, afli despre ce se întâmplă în viața pacientului. Despre cum se simte în fața unei clase și trebuie să țină un discurs și simte anxietate, tu îl proiectezi efectiv într-un mediu virtual, într-o clasă virtuală. În timp ce este proiectat în clasa virtuală, este întrebat pe loc «ce simți acum, la ce te gândești» toate aceste emoții sunt mult mai obiective și atunci și intervenția terapeutică poate să fie mult mai eficientă.”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”