• La americani, octombrie e luna conștientizării securității cibernetice
  • Specialiștii lucrează pentru îmbunătățirea siguranței sistemului de vot
  • Temerea principală o reprezintă atacurile de tip ransomware

Cu alegerile care bat la ușă și un președinte în spital, presiunea asupra celor împlicați în securitatea cibernetică e din ce în ce mai mare. Cu câteva ore înainte de internare, Donald Trump a semnat documentul care proclamă luna octombrie ca lună a conștientizării securității cibernetice.

Pentru că se întâmplă lucruri ciudate. Oricât de greu ți-ar veni să crezi, Beatrice Atobatele, expert în cybersecurity, a reușit să cumpere o mașină de vot de pe eBay. Iar acum încearcă să descopere slăbiciunile sistemului. Principala ei îngrijorare o reprezintă atacurile de tip ransomware, care pot bloca sistemul și îi pot împiedica pe americani să voteze. De altfel, aceleași îngrijorări le are și Departamentul Trezoreriei.

Urmează o lună în care americanii vor fi bombardați cu informații despre atacuri care vizează sistemele de vot. HBO a realizat un documentar pe această temă, numit Kill Chain.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„În 2016, știm că atacatori ruși au vizat sistemul alegerilor. Când oameni spun că voturile nu au fost modificate, nu înțeleg ideea. Gândește-te că intri și modifici un caracter din adresa fiecăruia. Când împiedici oamenii să-și exprime votul, ai piratat alegerile.”