• Omenirea se bazează din ce în ce mai mult pe inteligența artificială.
  • Momentan în doze mici, pentru divertisment.
  • Însă oamenii de știință spun că există și riscuri.

Cercetătorii de la Institutul Max-Plank sugerează că va fi imposibil pentru oameni să controleze deciziile luate de inteligența artificială. Că aceasta va lua propriile decizii când va evolua suficient de mult.

A fost folosită teoria calculabilității a lui Alan Turing prin care unei mașinării îi sunt adresate diferite întrebări să vadă dacă ajunge la o concluzie sau rămâne blocată într-un cerc vicios.

Concluzia este că inteligența artificială nu ar putea fi controlată printr-un algoritm deoarece are capacitatea de adaptare și își păstrează memoria.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Elon Musk a vorbit și despre avantaje în trecut: mașini autonome, roboți care vor face treaba mai bine ca noi. Însă atrage atenția asupra aceleeași probleme: roboții cu AI nu vor putea fi controlați. Mai mult, Musk se teme că vor fi folosiți de oameni împotriva altor oameni.

Iată ce îi spunea Musk într-un interviu lui Joe Rogan despre inteligența artificială.

Elon Musk: ”(Inteligența artificială) nu este neapărat rea. Doar că este în afara controlului uman. Ceea ce va fi cu adevărat periculos este că va fi extrem de tentant să fie folosită inteligența artificială ca armă. Foarte tentant. De fapt, va fi folosită ca armă.”