• ONU a organizat marți la New York o dezbatere legată de inteligența artificială.
  • Secretarul General, Antonio Guterres, a anunțat crearea unei noi agenții.
  • Gutteres propune elaborarea unui acord juridic care să interzică utilizarea A.I. în armele de război.

Inteligența artificială generativă are un potențial enorm pentru bine și rău la scară largă”. Este mesajul transmis de ONU după prima dezbatere pe A.I. care a avut loc miercuri la New York. Două propuneri au fost făcute: să fie creată o nouă agenție pentru A.I., iar cea de-a doua: până în 2026 să fie elaborat un acord juridic care să interzică utilizarea A.I. în armele de război.

Alexandru Panait, expert cybersecurity a spus la Aleph News: Poate fi un pas înainte, dar atunci când vine vorba de război lucrurile nu pot fi controlate. Dacă aliații NATO cad deacord asupra inteligenței artificiale, nu va fi o abordare corectă.

Pe de altă parte, Petru Trîmbițaș, expert IT arată că inteligența artificală asigură un ajutor în lume. Cred că pentru moment nu este nimic de care să ne temem la nivelul expus. Inteligența artificală asigură un ajutor în lume.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Utilizarea rău intenționată a sistemelor de inteligență artificială în scopuri teroriste, criminale sau de stat ar putea provoca niveluri îngrozitoare de moarte și distrugere”. Sunt cuvintele secretarului general al ONU, Antonio Gutteres.

Citește și