Orașul care este pe cale să aibă primul metrou din lume alimentat cu energie solară

Orașul cu primul metrou din lume alimentat cu energie solară Sursa: Twitter
  • Metroul din New Delhi este pe cale să devină primul sistem de transport din lume alimentat integral cu energie solară, până la finalul anului 2021.
  • Șeful companiei de transport a anunțat în 2019 că toate stațiile de metrou vor fi alimentate 100% cu energie solară, după extinderea rețelei.
  • Rețeaua labirintică are o lungime operațională totală de 327 km, cu 236 de stații pe traseu.

Potrivit The Indian Times, DMRC a devenit în 2011 prima rețea feroviară din lume care a obținut credite de carbon din partea Organizației Națiunilor Unite pentru că a contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproape 6.30.000 de tone pe an.

Euronews confirmă că sistemul de transport va fi complet alimentat cu energie solară până la finalul anului 2021, după ce vor fi exstinse toate stațiile de metrou din New Delhi.

În India, stațiile de cale ferată și aeroporturile sunt deja alimentate cu panouri solare. Pentru Anuj Daval, șeful metroului din Delhi, această sursă de energie regenerabilă trebuie exploatată la potențialul său maxim.

„Puteți vedea suprafața imensă de acoperiș pe care o avem”, a declarat el, arătând spre ferma solară de lângă principala stație de metrou din New Delhi. „Există o mulțime de soare disponibil, așa că de ce să nu-l folosim?”.

În fiecare zi, 6 milioane de călătorii sunt efectuate din stațiile de metrou din New Delhi, potrivit DMRC.

În interiorul metroului, toate echipamentele și dispozitivele electrice sunt alimentate cu energie solară în proporție de până la 60 la sută. Noua provocare este de a fi complet ecologic până la sfârșitul anului.Devine India un lider în domeniul energiei solare?
Cu o economie în creștere rapidă, nevoia Indiei de energie curată crește într-un ritm rapid.

India a preluat un rol de lider mondial în ceea ce privește utilizarea energiei solare

Prin intermediul Alianței solare internaționale, o coaliție de țări bogate în resurse solare, India face progrese alături de alte 101 țări, inclusiv SUA și Suedia, pentru a răspunde nevoilor lor energetice prin intermediul energiei solare regenerabile.

În India, energia solară este deja mai ieftină decât cărbunele, iar guvernul facilitează investițiile companiilor, potrivit agenției naționale de presă indiene IANS.

Potrivit raportului Renewables 2020 al Agenției Internaționale pentru Energie, țara are a cincea cea mai mare capacitate instalată de energie solară din lume, cu 38 de gigawați (GW) în 2019 și o producție de 54 TWh de electricitate.

Parcul solar Rewa Ultra Mega Solar Park de 750 megawați (MW) a contribuit la obiectivul ambițios al Indiei de a instala 100 GW de capacitate de energie solară până în 2022, cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale și al Fondului pentru tehnologii curate.