• Papa Francisc va primi primul papamobil electric de la o companie americană
  • Papamobilul va avea cupolă retractabilă de sticlă
  • Producția SUV-ului electric este planificată să înceapă în noiembrie 2022

Papa Francisc va primi primul papamobil electric de la o companie americană. Papamobilul va avea cupolă retractabilă de sticlă.

Fisker Inc, cu sediul în Los Angeles, vrea să furnizeze primul papamobil electric pentru Papa Francisc anul viitor, scrie Reuters.

Compania va modifica un exemplar din SUV-ul Ocean, adăugând o cupolă retractabilă de sticlă și materiale reciclate în interior. Covoarele vor fi din sticle de plastic reciclate din ocean.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cofondatorii companiei, Henrik Fisker, fost designer al producătorului auto britanic de lux Aston Martin, și dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit deja cu reprezentanții Bisericii Romano-Catolice din Vatican.

„Am aflat că Papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, a spus Fisker.

Producția SUV-ului electric este planificată să înceapă în noiembrie 2022. Papamobilul va fi produs de Magna International Inc din Europa.

Compania nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei Francisc, dar un Fisker Ocean pornește de la prețul de 37.499 dolari în Statele Unite și de 32.000 de euro (39.152 dolari) în Germania.