• Pariuri Politice reprezintă un proiect derulat de Asociația E-Civis.
  • Acest proiect a fost înființat cu sprijinul financiar al Fundației Friedrich Naumann.
  • Site-ul are drept scop prezentarea evenimentelor politice folosind tehnologia.

Pariuri Politice este un proiect derulat de Asociația E-Civis. Acest proiect a fost înființat cu sprijinul financiar al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, România. Site-ul are drept scop prezentarea evenimentelor politice folosind tehnologia, fiind un mod de educație politică.

Două dintre interesele românilor: pariurile, viciu care ne dă false speranțe și politica, pe care o aducem în discuție mai des decât ar trebui, au fost îmbinate îndrăzneț pe primul site de pariuri politice din România.

Imitând un buletin de vot, blazonul site-ului completează desing-ul simplist și elegant. Utilizatorii care se înregistrează pe site primesc puncte la acest proces, ei putând acumula puncte mai apoi în urma unui pariului câștigat.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Câștigul, responsabilizarea politică

Modul de câștig al punctelor aduce aminte de un site convențional de pariuri politice. Pe acest site nu se poate materializa fizic, în forme bănești, punctele câștigate, singurul câștig fiind senzația că votul tău schimbă ceva.

A fost acest site dedicat celor care utilizează platformele de pariuri politice? Oricare a fost gândul inițial al creatorului acestui concept, modul de expunere al evenimentelor politice poate deschide apetitul de informare politică.

Totuși, există și un câștig palpabil. Jucătorul cu cele mai multe puncte la finalul fiecărei sesiuni parlamentare din România va beneficia de o întâlnire cu un politician din România pe care îl alege.

Care sunt pariurile propuse?

Va invada Rusia teritoriul Ucrainei?” Întrebarea care are cea mai mare greutate politică din ultima vreme nu ocolește nici noul site. Poți selecta opțiunile „DA” sau „NU”, apoi poți vedea ce au răspuns ceilalți utilizatori în privința izbucnirii războiului ruso-ucrainean.

Cine va câștiga alegerile în 2024?” Participanții pot paria punctele pe PSD, PNL, USR, UDMR și AUR și pot adăuga o cotă.