• Poliţiştii din China au fost dotaţi cu căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video
  • Pe ecranul camerei apar imagini cu oamenii care se plimbă prin jur, iar fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului
  • Căștile sunt dotate cu o cameră cu raze infraroşii

Polțiștii din China, Dubai şi Italia au început deja să poarte căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video pe ecranul cărora pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur. Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr care reprezintă temperatura corpului, aşa cum a fost captată de camera cu raze infraroşii, scrie businessinsider.com

Iată videoclipul care prezintă produsele realizate de KC Wearable, una din companiile din China care fabrică dispozitive de supraveghere cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului.

Este vorba de KC N901, o cască smart dotată cu un procesor ARM, o camera cu raze infraroşii şi un ecran. Aceasta poate detecta temperatura celor care se află în jur pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius. Pe lângă măsurarea temperaturii indivizilor, căștile detectează persoanele aflate în mulţime, identifică persoane prin recunoaştere facial și scanează codului QR pentru date personale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Reprezentanții companiei chineze spun că 1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. Totodată, și poliţiştii din Dubai le folosesc. Compania chineză a trimis dispozitive şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez. 

Sursă foto: businessinsider.com