• Un expert spune că porumeii îi perturbează rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk.
  • Musk a anunțat recent că a livrat 100.000 de terminale pentru testare.
  • Săptămâna trecută, o întrerupere majoră i-a lovit pe utilizatorii serviciului Starlink din întreaga lume.

Un expert în securitate cibernetică din Anglia se plânge că are probleme cu rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk. Iar de vină ar fi „porumbeii enervanți” care stau pe „farfuriile” antenelor, scrie BBC.

„Merge foarte bine, dar am observat o serie de întreruperi – unele de o secundă, altele mai lungi”, spune profesorul Alan Woodward de la Universitatea din Surrey.

Expertul crede că întreruperile ar putea fi provocate porumbeii care stau pe „farfuriile” antenelor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Locuind într-o zonă în care internetul prin fibră optică este inaccesibil, Woodward spune că este entuziasmat să fie unul dintre cei care testează sistemul Starlink.

Musk a anunțat recent că a livrat 100.000 de terminale pentru testare.

Mica antenă rotundă primește și trimite semnale către sateliții care trec pe deasupra sa și care fac parte dintr-o constelație de 1.700 de sateliți aflați la circa 550 km altitudine. Aceștia au o viteză atât de mare încât pot orbita Pământul la fiecare aproximativ 90 de minute.

Gwynne Shotwell, președintele companiei aerospațiale SpaceX, care operează Starlink, a recunoscut că noile terminale sunt afectate din cauza lipsei de semiconductori și a hidrogenului lichid. O cauză ar fi creșterea numărului pacienților cu coronavirus cărora li se administrează oxigen.

Prof. Woodward continuă să investigheze cauza principală a problemelor, deși un expert a declarat pentru BBC că „un porumbel așezat pe o antenă Starlink i-ar degrada cu siguranță performanța”.

Nu doar porumbeii i-au dat bătăi de cap lui Elon Musk. Săptămâna trecută, o întrerupere majoră i-a lovit pe utilizatorii serviciului Starlink din întreaga lume. Potrivit lui Woodward, conexiunea „a dispărut complet”. Starlink nu a explicat motivele.