• Cercetătorii spun că există potențiale semne de viață pe Venus
  • Aceștia au descoperit fosfină în norii toxici de pe Venus
  • „Am fost foarte suprins, uluit, de fapt”, a spus unul dintre oamenii de știință

Oamenii de știință au declarat că există potențiale semne de viață în norii de pe Venus, relatează Reuters. Fosfina este gazul pe care cercetătorii l-au descoperit în atmosferă, iar acesta indică faptul că microbii ar putea să trăiască pe planeta vecină Pământului.

Cercetătorii nu au descoperit forme reale de viață, însă au observat că pe Terra fosfina este produsă de bacterii care trăiesc în medii cu oxigen puțin.

„Am fost foarte suprins, uluit, de fapt”, a spus astronomul Jane Greaves, de la Universitaeta Cardiff, care a coordonat cercetarea publicată în revista Nature Astronomy.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Existența vieții extraterestre este un subiect care i-a interesat dintotdeauna pe oamenii de știință, acesția încercând, cu ajutorul telescoapelor, să descopere semne indirecte de viață pe alte planete din sistemul nostru solar sau chiar dincolo de el.

„Cu ceea ce știm până acum despre Venus, cea mai plauzibilă explicație pentru existența fosfinei, oricât de fantastic ar suna, este viața”, a declarat Clara Sousa-Sila, astrofizician molecular la MIT și co-autor al studiului.

Cercetarea va continua pentru a confirma prezența vieții pe Venus sau pentru a găsi o explicație alternativă.

Venus este a doua planetă de la Soare și este încojurată de gaze toxice, care țin căldură în atmosfera. Temperaturile de pe această planetă ajung la peste 450 de grade Celsius.