Povestea miliardarului care a fondat Zoom. Eric Yuan a creat platforma, pentru că îi era dor de iubita sa

  • Eric Yuan, fondatorul Zoom, are o avere de 20 de miliarde de dolari
  • El este născut în China și de profesie este inginer
  • Motivația lui Eric pentru a crea platforma a fost dorul pentru iubita sa

Folosești Zoom, la fel ca toată planeta. Iar acest lucru l-a propulsat pe fondatorul aplicației în topul celor mai bogați oameni ai planetei. Eric Yuan are o avere de 20 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

De la un simplu emigrant a ajuns miliardar. El trăiește în prezent în SUA, dar nu i-a fost deloc ușor să ajungă acolo, pentru că viza i-a fost refuzată de opt ori. Abia la 27 de ani a ajuns pe tărâmul american.

El este născut în China și de profesie este inginer. A fost suspectat de multe ori de complicitate cu statul chinez, dar până la urmă, așa cum a declarat și el, Zoom este o companie americană cu sediul în California. Este unul dintre câștigătorii pandemiei. Înainte de pandemie, el era milionar, nu miliardar.

Mark Zuckerberg a creat Facebook să fie popular printre studenții de la Harvard. Motivația lui Eric pentru a crea platforma a fost dorul pentru iubita sa. Cei doi studiau la distanțe foarte mari unul de celălalt. Eric a rămas și cu banii și cu iubita, pentru că aceasta i-a devenit soție.