• Sunt 6.000 de români care lucrează în industria jocurilor video
  • Facultăţile româneşti pregătesc studenţii să devină programatori foarte buni
  • Sunt poziţii în companiile care produc jocuri video pentru care facultăţile din România nu pregătesc studenţii

Crearea jocurilor video a devenit o profesie de mulți ani, însă universitățile din România nu au pregătit o specializare pentru asta.

În România, industria de gaming are peste 6.000 angajaţi, iar pentru 2020 se estimează o creştere a pieţei de circa 9%, o spune Tudor Postolache, directorul de operaţiuni al unei companii româneşti de jocuri video.

Deşi avem programatori talentaţi, nicio școală nu te pregătește pentru acest job. Trebuie să fii autodidact şi să fii mereu deschis să înveţi lucruri noi. De la începutul anului, Tudor spune că a angajat 154 de oameni.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cele aproape 100 de firme care produc jocuri video au ajuns la o cifră de afaceri de peste 200 milioane de dolari.

TUDOR POSTOLACHE, HEAD OF OPERATIONS: „Preferăm câteodată, până una alta, să ni perfecţionăm noi, să îi creştem noi, să îi ajutăm noi să fie pregătiţi. România în anii aceştia s-a dezvoltat ca un hub al jocurilor şi al creaţiilor de jocuri pentru zona asta de Europa.”

MARIAN POIANĂ, ART GUILD LEAD: „Am făcut cursuri, dar care erau plătite în cadrul companiei. Să spui că da, am terminat o facultate, am terminat facultatea de artă şi mă pot angaja direct într-o companie, nu există.”