• Robotul Ai-Da a creat o pictură specială pentru Regina Elisabeta. Pictura se intitulează „Algoritmul Reginei” .
  • Ai-Da poartă numele după omul de știință din sec. 18, Ada Lovelace.
  • În 2021, robotul Ai-Da a participat la expoziția de artă găzduită în Egipt.

Un robot umanoid a pictat portretul Reginei Elisabeta pentru a marcă Jubileul de platină. Ai-Da este un robot cu inteligență artificială care crează desene prin intermediulcamerelor foto și al memoriei computerului. Dar asta nu e tot. Robotul este capabil să poarte și o conversație.

I-am pictat portretul reginei, numit Algoritmul Reginei” . Mă bucură să pictez. Îmi place să creez lucruri. Regina e atât de frumoasă și de aceea m-am bucurat să pictez acest portret” , spune robotul.

Ai-Da are aspectul unei femei și poartă numele după omul de știință, Ada LoveLace. Brațul robotizat al lui Robotul transformă formațiunile digitale în desene fizice și picturi.

Îmi place să pictez și sper ca și ei să îi placă această pictură. Cred că este un om minunat. Îi urez Reginei un Jubileu de platină fericit” a transmis Ai-Da.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Robotul Ai-Da a fost conceput la Oxford de Aidan Meller, un specialist în artă modernă şi contemporană, înainte de a fi construit în Cornwall de Engineered Arts şi programat la nivel internaţional.

Capacităţile robotului au fost dezvoltate de doctoranzi şi profesori de la universităţile din Oxford şi Birmingham.

Pictura va fi expusă public la Londra la sfârşitul acestui an şi va fi dezvăluit pe site-ul artistului Ai-Da Robot la ora 10:00 pe 27 mai, conform BBC.