Primul satelit reprogramabil din lume a fost lansat în spațiu. Cât timp rămâne pe orbită

Planeta Pământ văzută din spațiu. Satelitul a atins orbita la aproximativ 36.000 de kilometri deasupra Pământului. Sursa Foto: HEPTA
  • Un satelit de telecomunicații, care poate fi reprogramat în spațiu, a fost lansat cu succes.
  • Satelitul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect de parteneriat al Agenției Spațiale Europene cu operatorul de satelit Eutelsat și producătorul principal Airbus, Eutelsat Quantum.
  • Satelitul a atins orbita la aproximativ 36.000 de kilometri deasupra Pământului.
  • Satelitul va rămâne pe orbită 15 ani, apoi a fost plasat în siguranță departe de Pământ.

Un satelit de telecomunicaţii sofisticat care poate fi complet reprogramat în spaţiu a fost lansat cu succes, dezvoltat în cadrul unui proiect de parteneriat al Agenţiei Spaţiale Europene cu operatorul de satelit Eutelsat şi producătorul principal Airbus, Eutelsat Quantum.

Satelitul a atins orbita la aproximativ 36.000 kilometri deasupra Pământului, unde şi-a desfăşurat matricea solară şi comunică bine cu operatorul său de pe Pământ. Deoarece satelitul poate fi reprogramat pe orbită, acesta poate răspunde cerinţelor în schimbare pe parcursul vieţii sale, potrivit Eureporter.

Fasciculele sale pot fi redirecţionate pentru a se deplasa aproape în timp real pentru a oferi informaţii pasagerilor de la bordul navelor sau avioanelor în mişcare. Acestea pot fi, de asemenea, ajustate cu uşurinţă pentru a furniza mai multe date atunci când cererea creşte.

Satelitul va rămâne pe orbită 15 ani, după care va fi plasat în siguranţă departe de Pământ, pentru a nu influenţa alţi sateliţi.