• Alopecia afectează 150 de milioane de oameni din întreaga lume.
  • Cu NeoGraft, transplantul de păr durează între trei și zece ore.
  • Rezultatele unui transplant de păr pot fi văzute după circa trei luni.

Pierzi în jur 100 de fire de păr pe zi și asta e normal. Numai că, uneori, pierderea părului este accentuată, iar firele de păr nu se regenerează pe porțiuni întregi.

Alopecia afectează aproape 150 de milioane de oameni din întreaga lume. Cei mai afectați sunt bărbații, la care primele semne de cădere ireversibilă a părului pot apărea încă de la sfârșitul adolescenței.

Vlad are 24 de ani, iar în frunte și în zona tâmplelor, părul a început să i se rărească de mulți ani deja. Este primul pacient din România care a făcut un transplant de păr prin tehnologia Neo-Graft, la spitalul Sfântul Constantin, din Brașov.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Tranpslantul de păr are trei etape: prima etapă este etapa de prelevare a firelor de păr, care se face de la aceeași persoană din zona cefei, dintre cele două urechi și de pe tâmple.”, a spus Bogdan Moldovan, medic ghirurg.

Sunt fire de păr reziste la acțiunea testosteronului, fire de păr care nu cad din cauze hormonale. Aceste fire de păr se vor implanta apoi în niște mici găurele pe care în prealabil le facem în suprafața scalpului, în zonele de alopecie. Aceste mici găurele sunt apoi umplute cu foliculii capilari.

Aparatul Neo-Graft recoltează cu vaccum firele de păr și le sucționează în interiorul unui mic recipient.

Apoi asistentele numără firele și le așează pe categorii. Urmează apoi inciziile și implantarea, care se fac tot cu aparatul. În funcție de numărul firelor de păr, transplantul durează între trei și zece ore și se face cu anestezie locală.

„La circa trei săptămâni de la implantare, firele de păr cad, după care se consideră că un rezultat matur al operației se vede la circa trei luni. Nu există un risc de respingere, fiind un autotransplant nu există respingere din motive imunologice, se consideră că circa 10% din fire nu se vor prinde, dar odată ce firele s-au prins, ele vor rămâne acolo pe veci.”, a mai spus medicul chirurg.

Și femeile suferă de alopecie și pot face transplant

Și sexul frumos poate suferi de alopecie. În general, femeile își pierd părul în urma unor intervenții chirgicale, tratamente agresive sau din cauze hormonale.

Potrivit societății canadiene de dermatologie, 40% dintre femeile de peste 50 de ani încep să aibă probleme cu căderea părului. Iar alopecia afectează, de cele mai multe ori, psihicul și stima de sine.

„Bărbații și femeile au cauze diferite ale căderii părului. În general, la femei cauzele sunt hormonale și trebuie să rezolve acest aspect mai întâi.”, a spus Kiefer Simson, specialist în tehnologia NeoGraft.

„Căderea părului este progresivă. Odată ce începe să cadă, vei continua să pierzi din ce în ce mai mult, deci trebuie să iei medicamente, care pot fi folosite în combinație cu transplantul de păr, pentru cel mai bun rezultat posibil.”

După un transplant de păr prin tehnologia Neo-Graft, implantul se va vindeca în circa o săptămână și te poți întoarce la activitățile normale în două săptămâni.

„Este un moment foarte fericit, o premieră atât pentru noi, cât și pentru medicina din România, acest tip de aparat nemaifiind pe piață la noi în țară. Este o muncă de echipă, vedeți că în jurul acestui aparat sunt atât colegii din echipa chirurgicală, cât și asistentele medicale care îl studiază și o echipă de patru-cinci persoane va fi implicată în realitatea acestei proceduri.”, a mai adăugat medicul.