• Tot mai mulți producători auto au prezentat concepte de mașini electrice.
  • Mercedes, BMW, Audi sau Cadillac au prezentat în ultimul an mai multe concepte.
  • La CES 2022 au fost prezentate BMW iX, Mercedes EQXX sau Cadillac InnerSpace.

Piața auto este la răscruce. Producătorii se pregătesc de zor pentru era mașinilor electrice. Ei vor să spună adio celor pe combustie. Până să vedem însă mașini electrice futuriste, acestea ne sunt prezentate sub forma unor concepte. Iar toți producătorii intră în horă.

Probabil cel mai discutat concept de mașină electrică prezentat în ultimul an este Audi Grandsphere. Un sedan lung de 5.35 metri care, în viziunea Audi, are nivel 4 de autonomie ceea ce înseamnă că nu are nevoie de șofer. Și atunci se poate transforma, cu pedalele și volanul dispărând în caroserie.

Un alt concept spectaculos vine de la Genesis, X, despre care compania spunea că are un design atletic de lux și care pare a fi o combinație între un Porsche și Aston Martin. Dar dacă vorbim despre concepte futuriste, cel mai exagerat dintre toate este Mercedes Vision Avatar care pare desprinsă din celebrul film al lui James Cameron.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La Consumer Electronics Show de la Las Vegas am văzut mulți producători auto care parcă s-au întrecut în proiecte și concepte de mașini. Mercedes a prezentat Vision EQXX, despre care producătorul german spune că este prima mașină electrică despre care poate spune că depășește bariera de 1.000 de kilometri autonomie. Vedem în acest concept și display-ul masiv pe care Mercedes vrea să-l introducă în viitoarele modele.

Foarte mult s-a vorbit la Las Vegas despre conceptul BMW iX care pare foarte aproape de a fi transformat în realitate. Asta deoarece este prima mașină care își poate schimba culoarea. Momentan este vorba doar despre spectru monocrom însă BMW spune că vrea să include pe viitor și alte culori. În final vreau să-ți spun despre Cadillac InnerSpace, o mașină electrică complet autonomă care poate readuce în top singurul producător de mașini de lux din Statele Unite. Versiunea Halo este doar concept, însă o mașină electrică de la Cadillac urmează să fie lansată în câteva.

Prima dată vei vedea că totul aici este pornit, strălucește. Dar atunci când încarci mașina, lumina își schimbă direcția. Când încarci, lumina se duce spre interior. Este atât de cool. Și, în același timp, este și un indicator. Ca un semnalizator. Când vrei să faci stânga, tot ce trebuie să faci este să apeși pe buton și iată”, spune Sergi Galiano, car youtuber.