• 37% dintre români vor să treacă la 5G, iar 22% spun că vor încă de anul acesta
  • Ar fi dispuși să plătească cu 10% mai mult pentru abonamentele de telefonie mobilă
  • Raportul Ericsson ConsumerLab acoperă 26 de piețe, inclusiv SUA, China și România

Deși există deja de câțiva ani, nu foarte mulți oameni s-au putut conecta la serviciile 5G. Iar un raport publicat de Ericsson ConsumerLab îți spune că românii chiar își doresc asta.

Interesul pentru tehnologia 5G este mare și la noi. 37% dintre respondenți spun că vor să treacă la 5G, iar 22% speră ca acest lucru să se întâmple în următoarele şase luni.

Tehnologia 5G vine cu multe avantaje, dar și costuri suplimentare. Iar raportul dezvăluie că utilizatorii din România sunt dispuși să plătească cu 10% mai mult pentru abonamentele de telefonie mobilă care includ servicii 5G. La nivel global, deja 20% dintre utilizatori folosesc mai rar Wi-Fi în spațiile din interiorul clădirilor datorită beneficiilor 5G.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Spre deosebire de tranziția către 4G din urmă cu mai bine de un deceniu, cea către 5G este într-adevăr mai lentă. Asta pentru că tehnologia are mai multe obstacole. În primul rând acoperirea. Antenele 5G trebuie direcționate pentru un semnal full și astfel nu poți avea 5G decât în anumite zone. Acest lucru frânează această tranziție. Totuși, predicția este că numărul de abonamente cu servicii 5G va ajunge la pragul de 600 de milioane până la finalul anului, de trei ori mai multe ca în urmă cu un an. Iar în 2022, 5G va deveni deja standardul pentru abonamente și va depăși pragul de 1 miliard.