• Mai multe conturi de Twitter ale unor politicieni și vedete au fost sparte de hackeri.
  • CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a transmis un mesaj.
  • În mesajele postate, personalitățile „cereau“ bani într-un cont de Bitcoin pentru a da înapoi dublul sumei celui care depunea.

Conturile de Twitter ale unor personalități ca Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden și Kanye West au fost sparte de hackeri.

CEO-ul platformei sociale, Jack Dorsey, a reacționat printr-un tweet: „O zi grea pentru noi, cei de la Twitter. Cu toții ne simțim groaznic pentru că s-a întâmplat asta. Investigăm și vă vom transmite orice informație în momentul în care vom descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat“.

Dmitri Alperovitch, co-fondatorul companiei de securitate cibernetică CrowdStrike, a spus pentru Reuters: „Acesta pare să fie cel mai grav hack de până acum, care a apărut pe o platformă socială celebră“.   

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Intervenții de urgență făcute de Twitter

Twitter a blocat și a eliminat Tweet-urile postate de hackeri și, între timp, a deblocat mai multe conturi ale unor politicieni, milionari și vedete, pe care au fost postate, miercuri, mesaje în care fanii erau îndemnaţi să trimită bani într-un cont de Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumei.

„Suntem conştienţi că a fost un incident de securitate care afectează conturile de Twitter. Cercetăm şi luăm măsuri pentru remedierea problemei”, a postat Twitter Support, joi dimineaţa, ulterior anunțând: „Am blocat conturile care au fost compromise şi vom restabili accesul proprietarului contului doar când vom fi siguri că putem face asta în siguranţă“. 

Conturile vizate de hackeri

Inițial, pe contul oficial al lui Elon Musk a apărut un mesaj în care spunea că „se simte generos în contextul crizei COVID-19“ şi promitea să dea înapoi dublul sumei celor care îi trimit bani. Contul lui Bill Gates a trimis un tweet identic câteva minute mai târziu.

Apoi, pe rând, au apărut mesaje asemănătoare pe conturile unor personalități ca rapperul Kanye West, soția sa, vedeta TV Kim Kardashian, fostul președinte american Obama, fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, care este în prezent candidat la președinție, miliardarul Mike Bloomberg, aplicația de ridesharing  Uber și producătorul Apple.

Câți bani au strâns hackerii

În timpul scurt în care mesajele au fost publice, contul afișat în tweeturi a primit sute de contribuții, în valoare totală de peste 100.000 de dolari, conform înregistrărilor disponibile publicului.