• Rusia a respins acuzaţiile Microsoft privind atacurile cibernetice ale „grupurilor de stat sau parastatale“.
  • Vicepreşedintele Microsoft a spus că aceste atacuri au venit de la „Strontium, un grup din Rusia şi doi actori nord-coreeni“.
  • Strontium, grupul rus, a fost acuzat anterior de Microsoft că a atacat peste 200 de organizaţii implicate în alegerile prezidenţiale din SUA din 2020.

Rusia a respins marţi acuzaţiile Microsoft, care săptămâna trecută a denunţat atacurile cibernetice ale „grupurilor de stat sau parastatale” ruseşti şi nord-coreene împotriva companiilor farmaceutice care dezvoltă vaccinuri împotriva coronavirusului.

„Aceste acuzaţii au devenit deja o normă de viaţă, un fel de mod politic respectat printre altele de companiile din domeniul tehnologiei informaţiei din Statele Unite“, a spus vice-ministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, potrivit Le Figaro.

Îți reamintesc că vicepreşedintele Microsoft, responsabil cu securitatea, Tom Burt, a anunțat vineri într-o postare pe blog publicată de Microsoft că grupul SUA a detectat în ultimele luni „atacuri cibernetice de la trei grupuri de stat sau parastatale care vizează şapte companii de frunte implicate direct în cercetarea vaccinurilor şi tratamentul împotriva Covid-19“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

El acuza că aceste atacuri au venit de la „Strontium, un grup din Rusia şi doi actori nord-coreeni“.

Pe de altă parte, vice-ministrul rus de Externe Serghei Riabkov susține că Rusia este ţinta mult mai multor atacuri cibernetice decât „cele pentru care suntem acuzaţi“.