• Revista Time numește pentru prima dată „copilul anului” o adolsecentă inventatoare
  • Gitanjali Rao a folosit tehnologia pentru pentru a rezolva probleme precum apa potabilă contaminată, dependența de opioide și cyberbullying-ul
  • Activista Greta Thunberg a devenit cea mai tânără persoană a anului anul trecut

Un om de știință și inventator în vârstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian. Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi tehnologii într-o gamă largă de domenii, inclusiv un dispozitiv care poate identifica plumbul în apa potabilă și o aplicație, plus o extensie Chrome care folosește inteligența artificială pentru a detecta cyberbullying-ul.

Gitanjali a fost aleasă din 5.000 de nominalizați din SUA. Numărul a fost redus la cinci finaliști de către un comitet de tineri alături de comediantul și prezentatorul TV Trevor Noah.

Într-un interviu cu actrița Angelina Jolie, Gitanjali a spus: „Nu arăt ca omul de știință tipic. Tot ce văd la televizor este că omul de știință un om mai în vârstă, de obicei alb și bărbat.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Obiectivul meu s-a schimbat într-adevăr, nu numai de la crearea propriilor dispozitive pentru a rezolva problemele lumii, ci și să-i inspir și pe ceilalți să facă la fel. Pentru că, din experiența personală, nu este ușor când nu vezi pe altcineva ca tine. Așadar, chiar vreau să transmit acest mesaj: dacă eu pot să o fac, o poți face și tu și oricine.”

Time a început să acorde premiul „bărbatul anului” în 1927. Ulterior a actualizat titlul la „persoana anului”, dar aceasta este prima dată când numește un „copil al anului”. Time, care produce și Time For Kids, pentru copii, a făcut echipă cu postul de televiziune Nickelodeon pentru noul premiu.

Anul trecut, activista Greta Thunberg a devenit cea mai tânără „persoană a anului”. Ea a primit distincția la vârsta de 16 ani.