• Cercetătorii de la Google au antrenat un sistem de inteligență artificială
  • Acesta este capabil să creeze cipuri mult mai rapid decât oamenii
  • Descoperirea vine într-un moment în care are loc o criză la nivel global

Inteligența artificială este cel mai mare pericol sau cea mai mare reușită a omenirii. Asta spunea Elon Musk în urmă cu câțiva ani. Acum, ea poate să rezolve criza globală de procesoare. Google a reușit să pregătească un nou algoritm în acest sens.

Google a reușit să antreneze un sistem de inteligență artificială astfel încât să creeze următoarea generație de procesoare. Vedem o criză la nivel global în ceea ce privește procesoarele. Cererea este prea mare și nu sunt create suficient de repede și de aceea vedem că smartphone-urile, mașinile și toate electronicele care depind de procesoare sunt fabricate cu întârziere. Ei bine, soluția Google poate duce la rezolvarea situației iar viitoarele procesoare vor avea o implicare mult redusă a omului.

Diferența dintre ce face omul și ce face computerul

În cercetarea publicată în revista Nature, Google spune că este o realizare importantă pentru ca scade semnificativ timpul pentru crearea cipurilor. Munca pe care oamenii ar rezolva-o în câteva luni, inteligența artificială o poate realiza în doar 6 ore! Iar rezultatul este „comparabil sau superior”, mai spune Google.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cum au reușit să creeze acest algoritm? Au creat o bază de date cu 10 mii de procesoare, cu nivel diferit al calității. Algoritmul a folosit acele date pentru a distinge între cele mai bune și cele mai slabe. Iar apoi a învățat să creeze propriul design. În final, să-ți spun ce înseamnă pentru fiecare dintre noi asta: produse mai bune în viitor dintr-o sumedenie de categorii.