Roboții pot rezolva una dintre crizele din prezent. Google a antrenat un sistem de inteligență artificială

Inteligența artificială este cel mai mare pericol sau cea mai mare reușită a omenirii. Asta spunea Elon Musk în urmă cu câțiva ani. Acum, ea poate să rezolve criza globală de procesoare. Google a reușit să pregătească un nou algoritm în acest sens.

Google a reușit să antreneze un sistem de inteligență artificială astfel încât să creeze următoarea generație de procesoare. Vedem o criză la nivel global în ceea ce privește procesoarele. Cererea este prea mare și nu sunt create suficient de repede și de aceea vedem că smartphone-urile, mașinile și toate electronicele care depind de procesoare sunt fabricate cu întârziere. Ei bine, soluția Google poate duce la rezolvarea situației iar viitoarele procesoare vor avea o implicare mult redusă a omului.

Diferența dintre ce face omul și ce face computerul

În cercetarea publicată în revista Nature, Google spune că este o realizare importantă pentru ca scade semnificativ timpul pentru crearea cipurilor. Munca pe care oamenii ar rezolva-o în câteva luni, inteligența artificială o poate realiza în doar 6 ore! Iar rezultatul este „comparabil sau superior”, mai spune Google.

Cum au reușit să creeze acest algoritm? Au creat o bază de date cu 10 mii de procesoare, cu nivel diferit al calității. Algoritmul a folosit acele date pentru a distinge între cele mai bune și cele mai slabe. Iar apoi a învățat să creeze propriul design. În final, să-ți spun ce înseamnă pentru fiecare dintre noi asta: produse mai bune în viitor dintr-o sumedenie de categorii.

Exit mobile version