• Robotul Sophia a fost creat de Hanson Robotics şi a avut prima apariţie publică în 2016
  • Acum, Hanson Robotics va lansa 4 modele noi care vor fi disponibile comercial
  • A fost primul robot care a primit cetăţenie într-o ţară şi o titulatură de la Naţiunile Unite

Am auzit şi am văzut în clipuri robotul Sophia, primul care a primit cetăţenie într-o ţară a lumii. De anul acesta, avem şanse mai mari să vedem robotul cu ochii noștri.

„Cred că asta este ceea ce oamenii numesc peisaj. Valori similare de culori dar care sunt suprapuse. Pot recunoaşte cu uşurinţă forme şi categorii. Copaci. Frunze. Pădure. Natură.”

Hanson Robotics, compania din Hong Kong care a creat robotul Sophia a făcut marele anunţ. Din 2021 robotul va fi disponibil comercial. Vor exista 4 versiuni care vor putea fi cumpărate. Din cauza pandemiei, industria de robotică a avut un progres semnificativ iar robotul Sophia ar putea să fie folosit în spitale, magazine sau aeroport.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Mai mult, Hanson Robotics vrea să prezinte anul acesta şi un alt robot cu numele de Grace. Acesta va fi special pentru domeniul medical, pus la grea încercare în ultimul an. Hanson speră să vândă mii de roboţi anul acesta de dimensiuni diferite.

Şi alte companii dezvoltă roboţi. Pepper a fost creat de SoftBank Robotics să detecteze persoanele care nu poartă mască iar un spital din Wuhan a fost condus de mai mulţi roboţi ai companiei CloudMinds.