• România ocupă locul 41 în topul pregătirii pentru Inteligența Artificială.
  • Singapore este liderul global pentru Inteligența Artificială.
  • Lipsa unei strategii naționale clare în A.I. fac dificil să ținem pasul cu alte economii din Europa.

Ești gata pentru o lume a A.I.-ului? Singapore este cel mai pregătit stat pentru integrarea Inteligenței Artificiale, potrivit unui raport FMI. Țările nord-europene, inclusiv Danemarca și Suedia, se alătură liderilor mondiali. România, în schimb, se clasează abia pe locul 41.

Care sunt țările cele mai pregătite pentru adoptarea Inteligenței Artificiale?

Potrivit Fondului Monetar Internațional, aproape 40% dintre locurile de muncă la nivel global ar putea fi afectate de automatizarea cu Inteligență Artificială, ceea ce înseamnă o schimbare imensă pentru multe industrii.

În topul țărilor pregătite să adopte A.I., primele locuri sunt ocupate de Singapore, Danemarca, Olanda, Finlanda și Suedia  – țări care au investit serios în infrastructură digitală și pregătirea angajaților pentru viitorul tehnologic. Singapore, de exemplu, pe locul întâi, a dezvoltat un set de instrumente A.I. pentru administrația publică și are grijă să respecte standarde stricte de securitate cibernetică.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Cum stă România în acest top?

România ocupă locul 41 în pregătirea pentru Inteligența Artificială, ceea ce arată că încă mai avem pași de făcut pentru a fi competitivi în acest domeniu.

Lipsa unei strategii naționale clare în A.I. și investițiile limitate în educația digitală și infrastructură fac dificil să ținem pasul cu alte economii din Europa. Cu toate acestea, România ar putea câștiga mult dacă ar pune mai mult accent pe dezvoltarea competențelor digitale, pe atragerea de investiții în tehnologie și pe parteneriate cu sectorul privat pentru a încuraja inovația. Astfel de măsuri ar contribui la competitivitatea României și ar sprijini integrarea A.I. în economia noastră.

Citește și