• Cei mai mulți români folosesc internetul pentru rețelele de socializare
  • În România a crescut numărul cumpărăturilor online
  • Cea mai folosită platformă online este Google

Tot mai mulți români se trezesc cu Facebook-ul și merg la culcare cu Instagram-ul. Un studiu recent confirmă ce aplicație mânâncă cel mai mult timp când stai cu telefonul în mână.

La studiu au participat doar persoane cu vârsta peste 18 ani. Așa cum ziceai și tu, rețelele sociale sunt prima preocupare a românilor când intră pe internet. Mai exact 83% din respondenți au spus că folosesc rețelele sociale. Pe locul doi în topul activităților românilor în mediul online este schimbul de e-mailuri.

Dacă ne uităm la răspunsul tinerilor la acest studiu, vedem că aproape 70% dintre ei folosesc internetul ca să asculte muzică, iar mai mult de jumătate dintre mileniali fac apeluri video sau vocale pe internet. 30% dintre tieneri folosesc internetul și pentru cursuri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un alt aspect important este că în ultimii ani în România a crescut numărul cumpărăturilor online. Studiul arată că peste 50% dintre români obișnuiesc să cumpere des de pe internet”, transmite Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.

Românii au și site-uri pe care le accesează frecvent: Google și YouTube sunt cele mai utilizate.

„Românii sunt interesați în mare parte să găsească informații, să aibă parte de divertisment, să urmărească ce fac prietenii lor pe rețele de socializare, să cumpere sau să urmărească știri. Avem astfel și platforme preferate.

Google-ul ne ajuta la greu, apoi YouTube-ul, iar pe locul trei Facebook-ul. Urmează magazinele online, paginile de mail, Instagramul, dar si siteurile porno”, a mai spus Raisa Humeniuc