• În 2020 s-au vândut aproximativ 3.000 de mașini electrice în România
  • Anul acesta se așteaptă vânzarea a 6.600 de unități
  • Rabla Plus oferă 6.600 de tichete pentru achiziționarea mașinilor electrice în 2021

Vrei ceva eco, ceva smart, ceva care să se strecoare ușor prin traficul din oraș? Poți opta pentru un autoturism electric. Anul trecut s-au vândut aproape 3.000 de mașini electrice în România.

În 2021 se estimează că vor fi vândute aproape 7.000 de automobile electrice, mai ales că sunt mai multe tichete Rabla Plus alocate pentru acest an.

Adrian Mitrea are o firmă de consultanţă, pe numele căreia şi-a luat prima maşină electrică. S-a folosit şi de ecotichetul Rabla Plus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Îmi voi scoate, să zic aşa, investiţia sau cheltuiala iniţială cu maşina după aproximativ 100.000 de kilometri. M-am obişnuit foarte uşor cu maşina electrică. Apreciez foarte mult liniştea din maşină, apreciez foarte mult confortul”, a spus Adrian Mitrea.

Mihai Strugaru este consilier de vânzări auto. Îți spune că dacă optezi pentru un vehicul electric, trebuie să fii atent la ce sisteme de asistenţă îţi oferă maşina.

„Când vorbim de siguranţă, trebuie să includem neapărat sistemele de collision assist, adică atunci când maşina frânează singură ca să evite un impact. La fel, avem sistemul de păstrare a benzii de rulare, cu intervenţie sau fără”, a declarat Mihai Strugaru.

Gama de automobile electrice este variată, spune Bogdan Alecu, jurnalist la Ziarul Financiar: „Pornim de la Dacia Spring care atinge 100 de kilometri pe oră în undeva la 20 de secunde, iar de partea cealaltă avem modelele de la Tesla, cum e model S, care poate atinge 100 de kilometri pe oră și în 2,5 secunde. Cu cât este mai scumpă mașina, cu atât are o baterie mai mare și implicit o autonomie semnificativă”, spune Bogdan Alecu.