• Autoritățile au restricționat, parțial, accesul la Facebook în Rusia, din cauză că rețeaua de socializare a limitat conturile mai multor instituții media susținute de Kremlin, în cazul invaziei Ucrainei.
  • În septembrie anul trecut, autoritățile ruse au avertizat Facebook că riscă o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală, în această țară, dacă nu șterge conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal.

Roskomnadzor (n.red Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media al Federatiei Ruse) a anunțat, vineri, că restricționează parțial accesul la Facebook în Rusia, după ce rețeaua de socializare a limitat conturile mai multor instituții media susținute de Kremlin din cauza invaziei Ucrainei.

Facebook este recunoscut ca fiind implicat în încălcarea drepturilor și libertăților omului și a drepturilor și libertăților rușilor.

YouTube și Twitter sunt, de asemenea, pe lista restricțiilor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

În septembrie anul trecut, autoritățile ruse au avertizat Facebook că riscă o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală, în această țară, dacă nu șterge conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal.

Printre încălcările comise de Facebook se numără faptul că nu a reușit să elimine postările care conțin pornografie infantilă, abuz de droguri și conținut extremist.