• Panourile fotovoltaice economisesc 1.000 d euro lunar.
  • În 2023, în Iași vor fi cinci locații Body Line.
  • Antreprenor: „Am cinci mașini electrice, dintre care trei dubițe, iar dubițele își scot în cinci ani investiția din carburant”

Ai auzit de case verzi, mașini verzi sau chiar economii verzi. Acum îți prezint o sală de fitness verde – Body Line din Iași. Curentul electric cu care funcționează provine integral din surse regenerabile.

„Stațiile foltovoltaice se amortizează în cinci ani de zile, ceea ce este fantastic la un spațiu comercial. Am o mare problemă cu monopolul și aici mă refer la motorină, benzină. Ultima oară când am pus motorină a fost în urmă cu doi ani de zile. Am cinci mașini electrice, dintre care trei dubițe, iar dubițele își scot în cinci ani investiția din carburant”, a spus Adrian Bursuc, manager sală de sport.

Adrian Bursuc a calculat și economiile pe care le face lunar – 1.000 de euro. Acum vrea să se extindă, după același principiu al investițiilor ”verzi”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pe fiecare locație 20.000 euro. Deja sunt două locații, urmează a treia locație pe care am agățat-o de un proiect european și vor mai urma alte două din fonduri proprii. O sală de fitness, cel puțin pentru clienți, cred că trebuie să fie foarte bine ventilată. Una este ventilația, aportul de aer proaspăt, una este aerul condiționat și acest lucru trebuie făcut la un schimb de 4-5 ori pe oră. Consumul de energie sunt fantastici de mari, iar benzile de alergat consumă foarte mult. În jur de 3 kw o bandă, x 10 săli x14 h, calculați”, a adăugat Adrian Bursuc.

Daniil este unul dintre cei mai căutați antrenori de fitness din Iași. A lucrat în mai multe săli, dar a ales Body Line tocmai pentru că folosește energie verde. Vede rezultatele la clienții lui și știe că secretul stă în motivare.

„Stau mai bine de 12 h în sală, antrenamentul meu, antrenamentul cu clienții. Fetele vin de obicei să slăbească, iar bărbații să pună masă musculară. Să arate mai bine”, afirmă Daniil Coman.