• Cel mai mare salon auto din Germania s-a deschis anul acesta la Munchen.
  • Audi, Mercedes sau Volkswagen își prezintă cele mai noi creații.
  • Dacia nu lipsește nici ea.

Cel mai mare salon auto din Germania s-a deschis anul acesta la Munchen. Audi, Mercedes sau Volkswagen își prezintă cele mai noi creații. Dacia nu lipsește nici ea.

Volkswagen și-a prezentat ultimul concept de mașină de oraș care se va numi ID Life. El o să aibă o baterie de 57 kwh și o autonomie de 400 km. Pentru că dezvolta 234 de cai putere, conceptul ID Life va atinge suta de kilometri în 6,7 secunde.

Mașina va avea tracțiune pe față și o vom vedea ca și model de serie cel târziu în 2025.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

CEO-ul gigantului Volkswagen vrea ca mașinile electice să ocupe o pondere de 50% din vânzările grupului până în 2030.

„În Europa deja suntem lider. Chiar și în SUA am fost pe locul dou în ultimele luni iar în China avem o creștere destul de mare. Credem că o să fim liderii de pe piața autovehiculelor electrice.”, a spus Herbert Diess, CEO Volkswagen Group.

Ralf Brandstaetter, Member of the Board of Management of the Volkswagen brand, presents the „ID. Life” at the IAA Car Show in Munich, Germany, Monday, Sept.6, 2021. (Sven Hoppe//dpa via AP)

Mai mult, procentajul să ajungă la 100% până în 2040. Tot el estimează că până în 2026 o să apară și primele modele care se vor conduce singure.

BMW lansat oficial conceptul Vision Circular 100% reciclabil

La interior, bordul și volanul au fost imprimate 3D iar afișajul sistemului multimedia a fost mutat la baza parbrizului.
Tapițeria scaunelor este din plastic reciclat și este fixată într-un cadru din aluminu.

Totuși, modelul cel puțin spectaculos, rămâne la stadiul de concept și îl vei putea vedea pe stradă abia în 2040.
Poate nu la fel de spectaculos, dar tot la Munchen s-a lansat oficial și Dacia Jogger.

Are 7 locuri și se adresează în mod special familiilor.

Modelul care a atras toate privirile

Este un concept care pare mai curând de prin anul 2100. O mașină care îți citește gândurile! Este vorba despre conceptul prezentat de Mercedes la CES 2020, Vision AVTR. Ei bine, acum au dezvăluit că tetierele mașinii vor include un device capabil să măsoare și să înregistreze activitatea cerebrală.

Ce face device-ul apoi? Identifică dacă utilizatorul se concentrează pe un simbol de pe bord, acesta este activat fără să mai fie nevoie să îl apeși. Repet, este momentan doar un concept însă ne arată direcția în care ne îndreptăm.

The „Vision Avtr” study by Mercedes is on display at the Mercedes stand at the IAA Auto Show in Munich, Germany, Tuesday, Sept.7, 2021. (Sven Hoppe/dpa via AP)