- Altman recunoaște îngrijorările legate de siguranța ChatGPT, dar afirmă că OpenAI are un istoric solid în abordarea acestor probleme.
- Sam Altman compară impactul A.I. cu cel al invenției tranzistorului.
- OpenAI se confruntă cu controverse și procese legale, inclusiv o acțiune din partea lui Elon Musk, co-fondator.
Sam Altman, CEO al OpenAI, consideră că următoarele evoluții majore în sectorul A.I. vor fi mai perturbatoare decât se așteaptă oamenii, scrie Variety.
La început, introducerea AGI – și un următor nivel de „superinteligență” dincolo de acesta – va avea un efect minim, a spus Altman. Dar în cele din urmă va fi „mai intens decât cred oamenii”, a spus Altman, adăugând că, cu fiecare realizare tehnologică majoră, a existat o schimbare semnificativă a locurilor de muncă. Întrebat despre criticii care spun că OpenAI nu este suficient de concentrat pe siguranță, Altman a răspuns: „Aș indica istoricul nostru”.
ChatGPT are acum peste 300 de milioane de utilizatori săptămânali. Deși „cu siguranță există oameni care cred că ChatGPT nu este suficient de sigur”, Altman a spus că ia în considerare implementarea iterativă care este importantă. Altman a comparat apariția A.I. cu invenția tranzistorului, care a ajuns să fie folosit de companii din întreaga lume și a transformat economiile.
În 2015, Altman, în vârstă de 39 de ani, a co-fondat OpenAI, compania din spatele ChatGPT și DALL-E, ca un laborator de cercetare non-profit. A fost președinte al acceleratorului de start-up Y Combinator din 2014 până în 2019. Altman a părăsit YC în 2019 pentru a deveni CEO al OpenAI. În urmă cu un an, consiliul l-a concediat – apoi l-a reangajat la mai puțin de o săptămână.
Mogulul tehnologiei Elon Musk, un co-fondator al OpenAI, a dat în judecată OpenAI acuzând încălcarea contractului prin abaterea de la misiunea inițială nonprofit. Potrivit procesului, Musk a fost „trădat de Altman și de complicii săi. Perfidia și înșelăciunea sunt de proporții shakespeariane.” Musk și-a lansat propriul startup de Inteligență Artificială, xAI.
OpenAI a fost în centrul altor controverse. Compania a fost ținta unor procese – inclusiv de către New York Times Co., care a susținut că jucătorul A.I. s-a implicat într-o încălcare masivă a drepturilor de autor folosind articolele publicației pentru a-și antrena sistemele. Săptămâna trecută, OpenAI a oprit accesul public la Sora, instrumentul său video gen-AI, în urma unui protest organizat de artiști care acceptaseră să fie testatori ai sistemului.
OpenAI a lansat recent un instrument de căutare pe internet, iar Altman – care a numit conducerea companiei de tehnologie „slujba visului meu din copilărie” – a spus că este produsul său preferat pe care compania l-a lansat vreodată. „Mi-a schimbat complet modul de utilizare a internetului”, a spus el.