• Sam Altman sau Ilya Sutskever: viitorul OpenAI poate determina viitorul omenirii.
  • ChatGPT este cel mai avansat chatbot cu A.I. și are fondurile Microsoft.
  • Trei pericole apar în dezvoltarea A.I. prin exploatarea lipsită de etică a acesteia.

Sam Altman împotriva lui Ilya Sutskever. Lupta de la vârful OpenAI are o miză globală. Și arată de ce reglementarea inteligenței artificiale este obligatorie. Lucru spus inclusiv de Comisia Europeană după evenimentele din ultimele zile.

OpenAI a devenit într-un singur an mult mai mult decât un start-up. Este promotorul progresului inteligenței artificiale și cea care dictează direcția acesteia, cel puțin până când va exista o reglementare strictă. OpenAI este cea care își face propriile reguli în absența acestei reglementări. Și atunci depinde totul de cine conduce compania.

Care sunt pericolele? Sunt trei la număr: în primul rând, să fie exploatată din punct de vedere comercial. Mai exact, pe social media, la care avem acces cu toții. Apoi, alt pericol este să ajungă cea care are acces la informație și să aibă putere decizională. Adică AI să fie specia dominantă, nu omul. Și, nu în ultimul rând, mai există pericolul ca o organizație statală să folosească inteligența artificială pentru armele de distrugere în masă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Sunt trei pericole reale și care nu trebuie ignorate, mai ales în contextul războiului civil de la OpenAI. Lucru menționat astăzi de către Brando Benifei, unul dintre cei doi europarlamentari care conduc discuțiile cu privire la reglementarea A.I.: Toată această această dramă ne arată că nu ne putem baza pe înțelegeri voluntare puse la cale de lideri vizionari.

Citește și