• Samsung pregăteşte autentificarea vocală pentru linia Galaxy 21
  • Tehnologia a mai fost utilizată pe Galaxy 8, dar a fost abandonată
  • Metoda nu este la fel de sigură ca autentificarea prin amprentă

Nu s-au stins bine ecourile lansării Samsung Galaxy 20 şi deja apar informaţii despre viitoarea generaţie de telefoane, care nu se va numi Galaxy 30, ci Galaxy 21.

Pe lângă vestea că Samsung va renunţa la seria Galaxy Note, sud-coreenii vor readuce la viaţă o opţiune care a fost disponibilă pe Galaxy 8, după care a fost îngropată. E vorba de autentificarea printr-o parolă vocală.

Practic nu mai e nevoie de PIN, de amprentă, utilizatorii se pot autentifica doar şoptind „un cuvânt magic”. Telefonul va recunoaşte vocea şi se va deschide.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pare frumos, dar tech-youtuber-ul Sal Karnachi, de la TechTalkTV avertizează că metoda nu este foarte sigură, chiar dacă vocea, ca şi amprenta, este unică.

Sal Karnachi, TechTalkTV: „Trebuie să înţelegi că autentificarea vocală e similară autentificării faciale pe telefoanele Samsung, adică nu sunt la fel de sigure ca autentificarea prin amprentă, pentru că oricine te poate înregistra şi îţi poate deschide telefonul. Sau, dacă o persoană îţi seamănă la voce, ţi-ar putea deschide telefonul. Rămâne de văzut ce fel de tehnologie va implementa Samsung, ca să nu poată fi păcălită cu uşurinţă”