• Samsung Electronics a anunțat miercuri că intenționează să investească 300 de trilioane de woni coreeni (228 miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori în Coreea de Sud.
  • Măsura face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului sud-coreean de a-și crește performanțele în domenii precum cipurile, ecranele, bateriile și vehiculele electrice.
  • Noua facilitate a Samsung va face parte dintr-un ,,cluster de semiconductori” care, potrivit guvernului, va fi cel mai mare din lume.

Samsung Electronics a declarat miercuri că intenţionează să investească 300 de trilioane de woni coreeni (228 miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori în Coreea de Sud.

Investiţia va avea loc pe parcursul anilor până în 2042, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung pentru CNBC.

Guvernul sud-coreean caută să unească cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru a stimula dezvoltarea în domenii cheie. Guvernul a transmis miercuri că 550.000 de miliarde de woni vor fi investite de sectorul privat până în 2026 în domenii precum cipuri, display-uri, baterii şi vehicule electrice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Dar marele accent este pus pe semiconductori, componente critice pentru toate dispozitivele, de la smartphone-uri la maşini, şi care au devenit din ce în ce mai mult un punct important geopolitic. Mişcarea Coreei de Sud este văzută ca o modalitate de a recupera decalajul faţă de investiţiile agresive în cipuri ale SUA.

,,Preşedintele Yoon Suk-yeol a declarat că, deşi este important ca o industrie de înaltă tehnologie precum cea a semiconductoarelor să crească printr-un plan pe termen mediu sau lung, trebuie să avansăm rapid cu aceste planuri ca şi cum ar fi o chestiune de viaţă şi de moarte, având în vedere situaţia actuală a concurenţei globale” , a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon, Lee Do-woon, într-o conferinţă de presă.