• Samsung Display a prezentat la CES mai multe concepte de display-uri pliabile.
  • Samsung spune că un asemenea display se poate plia de 300.000 de ori.
  • La începutul lui februarie, Samsung va prezenta noua serie Galaxy S22.

Samsung a prezentat oficial noile display-uri cu ecran! Telefoanele cu ecran pliabil sunt din ce în ce mai populare și răspândite. Pe viitor însă vei vedea device-uri și mai spectaculoase.

Samsung Display a prezentat recent în cadrul Consumer Electronics Show (CES) mai multe concepte de device-uri futuriste. Unul dintre ele este Flex S – telefonul care se pliază de două ori și care vine în două dimensiuni. Similar este Flex G care se pliază de două ori, dar în interior.

Un alt concept este Flex Slidable: când utilizatorul apasă un buton, display-ul se extinde! Deși vorbim doar de niște concepte, aceste device-uri ar putea fi lansate în curând. Și nu neapărat de Samsung.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Samsung Display a avut și un video demonstrativ care arată rezistența acestor ecrane. Display-urile flexibile se pot plia de 300.000 de ori la temperatura camerei și de 30.000 de ori la o temperatură de -20 de grade.

Cel mai tare concept prezentat de Samsung se numește AI Speaker. Acesta prezintă un display flexibil înfășurat în jurul unui speaker și, cu o singură apăsare de buton, display-ul se întinde până devine ca un televizor.

Până să lanseze device-uri cu display-uri futuriste, Samsung se pregătește de seria Galaxy S22. Compania va lansa pe 8 februarie cele trei telefoane noi, iar vârful de gamă, versiunea Ultra, va avea un display spectaculos.

Marginile telefonului vor fi și mai subțiri decât cele ale ultimei generații. Vorbim doar de mai puțin de 1mm, așa că nu este o schimbare majoră.

CES este cel mai influent eveniment tehnologic din lume – terenul de încercare pentru tehnologii revoluționare și inovatori globali. CES prezintă companii, inclusiv producători, dezvoltatori și furnizori de hardware pentru tehnologia de consum, conținut, sisteme de livrare a tehnologiei și multe altele.

Prima ediție a CES a avut loc la New York în iunie 1967. De atunci, mii de produse au fost anunțate în cadrul expoziției anuale.

Ediția din 2022 a CES a avut loc în perioada 5-7 ianuriarie 2022, în Las Vegas.