• Grupul Renault a anunţat schimbări importante pentru toate modelele noi de Renault şi Dacia
  • Viteza maximă pe care maşinile o pot atinge va fi limitată la 180 de kilometri pe oră
  • Această schimbare este menită se reducă riscul accidentelor provocate de viteza mult prea mare

Grupul Renault a anunţat schimbări importante pentru toate modelele noi de Renault şi Dacia, relatează First Post. Viteza maximă pe care maşinile o pot atinge va fi limitată la 180 de kilometri pe oră.

Primul model care va avea această limită de viteză va fi Renault Megane-E, care va fi lansat în 2022 pe piaţa europeană. Această schimbare este menită se reducă riscul accidentelor provocate de viteza mult prea mare.

De asemenea, Renault îşi va echipa maşinile cu alte câteva caracteristici pentru a reduce accidentele rutiere. Şoferii vor primi sfaturi pentru a conduce maşina în siguranţă.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Compania va introduce tehnologia Safety Coach, care va monitoriza limitele de viteză şi condiţiile rutiere pentru a regla viteza vehiculului.

Accidentele rutiere cauzează un număr foarte mare de decese în fiecare an. De asemenea, un număr mare de persoane se confruntă cu dizabilităţi fizice în urma accidentelor, iar viteza mare este motivul principal pentru care au loc accidentele rutiere.

Cu toate acestea, nu există o dată clară pentru momentul în care maşinile Renault şi Dacia vor avea implementat sistemul Safety Coach.

Renault şi Dacia nu sunt primii producători de automobile care au luat o astfel de decizie. Şi Volvo a anunţat că vrea să implementeze o astfel de măsură. Producătorul suedez a declarat că îşi doreşte ca nimeni să nu fie ucis sau rănit grav într-o maşină Volvo.

În prezent, toate maşinile Volvo sunt limitate la o viteză maximă de 180 de kilometri pe oră.