• Uniunea Europeană (UE) propune un nou regulament pentru ca bateriile din dispozitive să fie reutilizabile și durabile.
  • Există posibilitatea ca producătorii să ofere baterii înlocuibile.
  • Scopul acestui acord interimar este de a face ca bateriile să fie ușor de îndepărtat și de înlocuit.

Uniunea Europeană (UE) propune un nou regulament pentru ca bateriile din dispozitive să fie reutilizabile și durabile. Mai exact, legea acoperă întregul ciclu de viață al pieselor, de la extragerea materialelor până la eliminarea lor, în plus, există posibilitatea ca producătorii să ofere baterii înlocuibile.

Scopul acestui acord interimar este de a face ca bateriile să fie ușor de îndepărtat și de înlocuit. În plus, aceștia doresc ca consumatorii să aibă mai multe informații despre produse prin intermediul etichetelor și al codurilor QR care să indice capacitatea, performanța, durabilitatea și compoziția chimică.

De asemenea, UE va solicita producătorilor să pună în aplicare o politică de diligență pentru a combate riscurile legate de prelucrare, comerțul cu materiale și aprovizionarea.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Noua lege stabilește niveluri minime de materiale reciclate pentru crearea de baterii noi:
85% plumb.
16% cobalt.
6% nichel.
6% litiu.
Acest regulament se va aplica bateriilor SLI, laptopurilor, vehiculelor utilitare ușoare, vehiculelor electrice și vehiculelor industriale. Între timp, producătorii vor avea la dispoziție trei ani și jumătate pentru a crea dispozitive detașabile și înlocuibile pentru utilizatori.