• Motivul pentru care Siri tinde să se clatine este că nu are conștientizarea contextuală.
  • Acest lucru îi limitează capacitatea de a urmări o conversație așa cum o poate face un om.
  • Apple antrenează Siri pe modele lingvistice de mari dimensiuni.

Apple a fost prima mare companie tehnologică care a lansat un asistent vocal în 2011. Dar o critică frecventă la adresa lui Siri este că a avut dificultăți în a concura cu Alexa de la Amazon, cu asistentul Google și, mai recent, cu asistenții alimentați de ChatGPT, anunță CNET.

Cu toate acestea, dacă zvonurile sunt corecte, se așteaptă ca Siri să primească un mare impuls de putere în acest an, în principal datorită AI. Integrarea modelelor lingvistice de mari dimensiuni, tehnologia din spatele ChatGPT, este pe cale să transforme Siri în ceea ce unul dintre cei care au divulgat informații îl imaginează ca fiind asistentul virtual suprem”.

Siri ar putea îmbunătăți cererile de urmărire

Imaginați-vă că îl întrebați pe Siri despre data la care au loc Jocurile Olimpice. Acesta spune rapid datele corecte în vara acestui an. Dar dacă urmați cu Adaugă-l în calendarul meu”, asistentul virtual are tendința de a răspunde cu Cum ar trebui să-l numesc?”. Răspunsul la această întrebare ar fi evident pentru noi, oamenii. Chiar și atunci când am răspuns Olimpiadă”, Siri a răspuns Pentru când ar trebui să o programez?”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Motivul pentru care Siri tinde să se clatine este că nu are conștientizarea contextuală. Acest lucru îi limitează capacitatea de a urmări o conversație așa cum o poate face un om. Totuși, acest lucru s-ar putea schimba în luna iunie a acestui an, când se zvonește că Apple va prezenta îmbunătățiri aduse lui Siri prin intermediul iOS 18.

Producătorul iPhone antrenează Siri (și instrumentul de căutare Spotlight de pe iPhone) pe modele lingvistice de mari dimensiuni pentru a îmbunătăți capacitatea asistentului virtual de a răspunde cu mai multă acuratețe la întrebări, potrivit ediției din octombrie a buletinului informativ PowerOn al lui Mark Gurman de la Bloomberg.

Un model lingvistic mare este un tip specific de inteligență artificială care excelează în înțelegerea și producerea de limbaj natural. Odată cu progresele înregistrate de LLM-uri, Siri va deveni probabil mai priceput în procesarea modului în care vorbesc oamenii. Acest lucru ar trebui nu numai să îi permită lui Siri să înțeleagă întrebări mai complexe și mai nuanțate, ci și să ofere răspunsuri precise. Per total, se așteaptă ca Siri să devină un asistent virtual mai conștient de context și mai puternic.

Siri ar putea deveni mai bun la executarea sarcinilor în mai mulți pași

Pe lângă faptul că va înțelege mai bine oamenii, se așteaptă ca Siri să devină mai capabil și mai eficient în următoarele luni. Apple intenționează să folosească modele lingvistice de mari dimensiuni pentru a-l face pe mai inteligent, potrivit unui raport din septembrie al publicației Information. Articolul a detaliat un exemplu care explică modul în care asistentul vocal ar putea răspunde la comenzi vocale simple pentru sarcini mai complexe, cum ar fi transformarea unui set de fotografii într-un GIF și apoi trimiterea acestora către una dintre persoanele de contact, ceea ce ar reprezenta un pas înainte semnificativ în ceea ce privește capacitățile lui Siri.

Siri și-ar putea îmbunătăți interacțiunile cu aplicația Mesaje

În afară de a răspunde la întrebări, următoarea versiune ar putea deveni mai bună la completarea automată a propozițiilor, potrivit unui raport Bloomberg publicat în octombrie.

Datorită LLM-urilor, care sunt antrenate pe troiene de date, se așteaptă ca Siri să își îmbunătățească jocul de predicție a textului. Dincolo de asta, se zvonește că Apple plănuiește să adauge inteligența artificială în cât mai multe aplicații Apple, ceea ce ar putea include chiar o funcție în aplicația Mesaje pentru a elabora mesaje complexe.

Citește și