• Analiștii de securitate cibernetică avertizează cu privirile la amenințările din 2021
  • Smartphone-urile sunt una dintre principalele ținte ale atacatorilor
  • Filip Truță de la Bitdefender îți spune care sunt principalele pericole pentru utilizatori

Suntem mai mult ca niciodată conectați la online, iar amenințările sunt la tot pasul. Analiștii în securitate cibernetică prevăd noi pericole pentru utilizatori. În special pe smartphone, device pe care îl are fiecare dintre noi.

Amenințările continuă pentru fiecare dintre noi, în primul rând pe smartphone, pentru că îl folosim zilnic. Este principala țintă a atacatorilor. Astfel, este foarte important să ai sistemul de operare actualizat, dar și un program de securitate.

E important să nu accesezi link-uri nesolicitate, indiferent de proveniență. În lista de predicții pentru 2021, experții de la Bitdefender vorbesc și despre posibile atacuri legate de criptomonede, dar și despre tot mai multe cazuri de ramsomware. Adică furt de date în schimbul cărora se cere răscumpărare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Atacatorii se concentrează și ei pe temele importante. Astfel, vaccinul pentru COVID reprezintă o unealtă pe care hackerii o folosesc pentru a avea acces la datele oamenilor.

Filip Truță, analist securitate cibernetică Bitdefender: „Pentru prima dată avem noțiunea unui vaccin real pentru COVID, răufăcătorii încearcă să profite de problema stocurilor limitate și împing mesaje electronice false menite să fraudeze victimele sau să vândă un vaccin contrafăcut.”

„Vaccinul împotriva COVID nu este un produs comercial. Datele Bitdefender arată că 4 din 10 mailuri pe tema pandemiei sunt o posibilă tentativă de fraudă. Nu accesăm link-uri și nu descărcăm atașamente înainte de a verifica cu atenție proveniența mesajului.”