• Un antreprenor din Brașov a creat un asistent virtual de recrutare
  • Robotul filtrează candidații potriviți pentru posturile vacante
  • Proiectul are o investiție inițială de 250.000 de euro

Te-ai simțit vreodată neîndreptățit atunci când ai aplicat pentru un job și nu ai primit niciun răspuns din partea angajatorului? Sau poate că l-ai primit prea târziu? Mihai a găsit soluția ideală pentru a scurta procedura de recrutare. A creat un asistent virtual, care citește și selectează CV-urile potrivite în funcție de job-urile scoase la concurs.

Mihai Rizan, fondator fivekeep.com: „Am încercat să standardizăm, sau mai bine spus să automatizăm un pic procesele cu care lucrăm. În timp ce lucram la automatizarea aceasta ne-am dat seama că am realizat un sistem care poate fi oferit și altora. Recrutorul trebuie să intre pe platformă să îți facă profilarea locului de muncă. După ce se profilează locul de muncă cu toate aspectele pe care angajatorul le dorește, se alege, se identifică mai bine spus profilul motivațional al meseriei respective.”

Dacă ești în căutarea unui job, intri în platformă, apoi încarci date despre experiența profesională, educație și motivația de a aplica la job.
Asistentul virtual se ocupă apoi să trimită toate datele mai departe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...


„Practic tot acest timp inițial ei îl economisesc prin noi și în plus primesc această compatibilitate motivațională care le dă siguranța că omul respectiv este potrivit pentru meseria respectivă din punct de vedere al abilităților. Decizia finală o ia tot angajatorul, în persoană, nu platforma”, adaugă Mihai Rizan.

Treaba angajatorului este ușurată. Dar candidații sunt sceptici atunci când un robot le poate decide viitorul.


Ștefan, candidat: „Mi se pare utilă în prim pas, dar fără analiza umană nu are nicio valoare.”

Andrei, candidat: „Pentru unele joburi e mai greu să aleagă o mașină în locul omului.”

„E ușor dacă vrei să angajezi mai mulți oameni pe un anumit profil și nu te interesează neapărat alte caracteristici ale lor.”, spune un alt candidat.