• Sony a anunţat oficial preţul noii console Playstation 5, disponibilă de pe 19 noiembrie
  • Varianta digitală va costa 399 de dolari, iar cea cu Blu-ray va avea un preţ de 499 de dolari
  • PS5 se va lansa la 9 zile după marele rival, Xbox Series X, cel care va avea acelaşi preţ

Este oficial. Peste 2 luni vei avea de făcut marea alegere. Consolele aşteptate de mai bine de 5 ani vor fi disponibile. După Microsoft, a venit rândul celor de la Sony să încerce să te convingă cu consola Playstation 5.

Când se lansează noul PlayStation și la ce preț o să fie disponibil

Acesta va veni în 2 variante: cu Blu-ray sau fără. Dacă alegi varianta fără, mai ieftină cu 100 de dolari, va trebui să te bazezi pe magazinul de aplicaţii online de la Sony.

Playstation 5 aduce îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte grafica faţă de generaţia precedentă, efect 3D pentru sunet şi 825GB spaţiu de stocare. 

Fanii care au așteptat luni întregi au fost răsplătiți pe măsură. Pe lângă data oficială de lansare, Sony a mai anunțat și un nou serviciu pentru abonamentul specific consolei, și anume PlayStation Plus: Collection.

Această colecție de jocuri bine înrădăcinate în mințile gamerilor de pretutindeni vor putea fi descărcate gratuit dacă ai abonament activ PS Plus. Vorbim de jocuri precum God of War, Resident Evil VII sau The Last of Us, precum și alte titluri de succes.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Pe lângă cele de mai sus, Sony a ținut să mai dezvăluie și alte titluri cel puțin la fel de interesante care urmează să fie lansate fie cu noua consolă, fie în viitorul apropiat. Jocuri precum Spiderman: Miles Morales, Hogwarts Legacy sau Resident Evil VIII au fost cap de listă și deja au creat un hype în jurul lor.

Jim Ryan, CEO Sony: „Acum ştii! Vă mulţumim tuturor că ne-aţi fost alături astăzi şi că aţi fost cu noi în această călătorie incredibilă. Pasiunea voastră ca fani ai gamingului este cea care ne mobilizează să oferim o nouă generaţie de experienţe pe Playstation 5.”

Dată de lansare pentru SUA, Japonia, Canada, Mexic, Australia, Nouă Zeelandă și Coreea de Sud este pe 12 noiembrie, iar pentru restul lumii, inclusiv România, 19 noiembrie.