• Noul serviciu PS Plus Premium le va permite utilizatorilor să transmită jocuri pe PC, precum şi pe PS4 şi PS5.
  • La lansarea serviciului, jocurile oferite sunt Death Stranding, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales şi Returnal.
  • PlayStation Plus şi PlayStation Now se vor grupa într-un serviciu numit PlayStation Plus.

Sony va lansa în această vară un nou serviciu de abonament pentru jocuri video, încercând să stimuleze vânzările consolelor sale PlayStation şi să concureze cu o ofertă similară a celor de la Microsoft, scrie CNBC. Compania a anunţat marţi că va grupa serviciile PlayStation Plus şi PlayStation Now existente într-un singur serviciu numit PlayStation Plus.

Noul PlayStation Plus va fi disponibil din iunie, în trei niveluri: pachetul de bază, care oferă jucătorilor două jocuri gratuite în fiecare lună şi acces la multiplayer online şi costă 10 dolari pe lună sau 60 de dolari pentru un abonament anual, PlayStation Plus Extra, care include o selecţie de 400 de titluri descărcabile pentru PS 4 şi PS 5 şi costă 15 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an, precum şi PS Plus Premium, care include 340 de jocuri în plus faţă de Extra, costă 18 dolari pe lună sau 120 de dolari pe an.

Mişcarea este văzută de cunoscătorii din industrie ca fiind răspunsul Sony la Xbox Game Pass, un serviciu de abonament de jocuri de la Microsoft.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Microsoft cheltuieşte mult pentru Game Pass, achiziţionând companii de jocuri video precum Activision Blizzard şi Bethesda, pentru o sumă totală de 76 de miliarde de dolari, pentru a aduce titlurile lor populare pe acest serviciu.

Xbox Game Pass este considerat un fel de Netflix pentru jocuri. Acesta le permite jucătorilor să joace jocuri video pe telefon, PC sau consola Xbox prin intermediul cloud-ului, eliminând nevoia de hardware scump.

Sony a declarat că serviciul său PlayStation Plus Premium le va permite utilizatorilor să transmită jocuri pe PC, precum şi pe PS4 şi PS5. Jucătorii vor putea, de asemenea, să încerce unele jocuri pentru o perioadă limitată de timp înainte de a se decide să le cumpere. Jocurile oferite la lansare vor include Death Stranding, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales şi Returnal. Sony a declarat că lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii terţi pentru a include mai multe titluri în timp.