• Pentru 99 de dolari pe lună se poate beneficia de internet de bandă largă prin satelit.
  • Se mai adaugă încă 500 de dolari echipamentele de recepție.
  • Performanțele sunt similare cu ale conexiunilor pe mobil.

Multă lume așteaptă cu nerăbdare internetul furnizat de sateliții Starlink, iar SpaceX a dezvăluit prețurile. Astfel, pentru un serviciu complet, costul este de 600 de dolari.

Pentru 99 de dolari, beneficiarul va primi internet de bandă largă, cu viteze de download de 100 de megabiți pe secundă, viteză de upload de 40 de megabiți pe secundă, la o latență de 40-50 de secunde. 500 de dolari valorează echipamentele de recepție. Beneficiarul va primi un terminal de conectare la satelit, un trepied și un router Wi-Fi.

Asta în condițiile în care SpaceX are aproape 900 de sateliți pe orbită.
Lucrurile se vor îmbunătăți pe măsură ce planul lui Elon Musk de a acoperi Pământul cu o pătură de sateliți va înainta. În final, vor fi 42.000 de sateliți Starlink pe orbită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

YouTuber-ul Lew Later se declară impresionat de performanțele serviciului Starlink: „ Gamerii profesioniști încearcă să obțină latență zero, dar în realitate, cei mai mulți oameni care au conexiuni acasă au de a face cu o anumită latență. Latența medie pentru conexiunile broadband terestre în Statele Unite este de 25 de milisecunde, iar pentru conexiunile de mobil este 48 de milisecunde. Așa că cifrele sunt similare”.

Elon Musk și-a făcut bine calculele. Programul de lansare al sateliților îl costă peste 10 miliarde de dolari, dar câștigurile realizate de Starlink s-ar putea ridica la 30 de miliarde pe an.