• Suntem într-un pericol iminent din cauza atacurilor cibernetice
  • Asta consideră specialiștii care avertizează că un incident global în care atacatorii vor folosi inteligența artificială va avea loc în următoarele 12 luni

Un studiu al companiei britanice Deep Instinct arată că 78% dintre specialiștii în IT și securitate cibernetică se tem de un incident global în următoarele 12 luni. Au fost întrebați 600 de angajați în domeniu, iar majoritatea consideră că atacuri de tipul „Ziua Zero” sau ransomware reprezintă cel mai mare pericol pentru organizațiile lor.

„Ziua Zero” înseamnă că un atacator a descoperit o vulnerabilitate necunoscută și o exploatează. Atacul de tip ransomware înseamnă că atacatorul blochează resursele unei companii și cere recompensă pentru a le elibera.

O altă problemă pe care o întâmpină este dată de rezultatele fals pozitive ale scannerului de securitate. Cu alte cuvinte, atunci când specialiștii sunt avertizați că există o vulnerabilitate care, de fapt, nu există. Ei bine, cam 25% din timpul de lucru este pierdut cu verificarea acestor cazuri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Astfel de atacuri pot întrerupe activitatea companiilor, cauzând pierderi de bani, de timp, dar și compromiterea unor date confidențiale.