• Peste 50% dintre companiile din România au fost fraudate în ultimul an şi sunt puţine cele care îţi fac strategii de securizare a proceselor
  • Companiile sunt mai vulnerabile de când angajaţii lucrează de acasă
  • În SUA, experţii în securitate spun că numărului de fraude pe internet va fi mai mare decât cel de după criza economică din 2008

Restricţiile impuse de pandemia de coronavirus a pus business-urile în faţa unei provocări în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii şi a trimis milioane de angajaţi să lucreze de acasă. Nu toate companiile au fost pregătite să îşi desfăşoare activitatea la distanţă, aşa că marea majoritatea s-au concentrat doar să facă lucrurile să funţioneze, fără să ţină cont de securitatea informatică. Specialiştii în securitate cibernetică spun că business-urile româneşti sunt foarte vulnerabile şi sunt în pericol să fie fraudate.  

“În România, munca la domiciliu nu a fost o opţiune foarte răspândită în rândul companiilor, altele decât cele din domeniul IT. Principala sarcină a departamentelor interne de IT a fost ca aceste reţele să funcţioneze, securitatea acestor VPN-uri înfiinţate ad-hoc, fiind  lăsată pe planul doi. Aceste reţele trebuie reconfigurate pentru un nivel ridicat de Securitate.” spune Gabriel Zgunea, CEO Corporate Intelligence Agency.

În mediul de afaceri românesc nu este foarte dezvoltată cultura prevenţiei, spun specialiştii, aşa că multe dintre business-uri nu îşi fac planuri de risc sau strategii de securitate a proceselor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

 Specialiştii în securitate cibernetică la nivel mondial spun că, recensiunea generată de COVID-19 va genera un număr mai mare de fraude decât criza economică din 2008.

“Logica economică ne spune că frauda se dezvoltă când economia funcţionează, creşte în vremuri de criză şi atinge apogeul când şi panica se instalează. Creşterea numărului de reţele slab securizate sunt surse consistente de informaţii şi potenţial de fraudă pe internet pentru hackeri.” spune Gabriel Zgunea, CEO Corporate Intelligence Agency.  

Cum îţi poţi securiza procesele şi activitatea companiei?

  • Evaluează foarte strict componenţa şi performanţa departamentelor de control intern, securitate şi antifraudă.
  • Analizează out-of-the-box procesele şi procedurile interne din companie, din punct de vedere al securităţii
  • Alocă resurse suplimentare pentru activităţile de know your client/ know your customer.
  • Utilizează servicii specializate de competitive şi market intelligence în vederea elaborării unor strategii.

Sursa foto: Profimedia